Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Medewerkers

Een klein vast team van medewerkers zorgt voor stabiliteit, continuïteit en voorspelbaarheid.


emmyMijn naam is Emmy van den Broek – Tielemans en samen met Cindy, zijn wij de trotse eigenaren van MeMo. MeMo is gevestigd op de plek waar ik in 1977 geboren ben. Mijn ouders verwerkten, in onze ruimte, vroeger de groenten die ze teelden in de aangrenzende kwekerij. Mijn broer heeft in 2001 de kwekerij overgenomen en breidde het bedrijf uit. Dit gaf Cindy en mij de ruimte om in 2009 onze droom gestalte te kunnen geven op de Neerbroek 23c.

Zelf woon ik nog steeds in het mooie Boekel en ben ik getrouwd met Wil van den Broek. Samen zijn we de trotse ouders van Sjors, Fem en Kris. In 1994 begon ik mijn carrière binnen de zorgsector. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan in het werken met mensen met een ondersteuningsvraag in verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende problematieken. Zowel privé als in mijn werk heb ik met veel warmte en nabijheid zorg mogen verlenen, waardoor ik nog breder ervaring op heb mogen doen. Ik heb enorm genoten van het werken binnen de verschillende organisaties en ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd en ervaren heb, en ben ik enorm blij dat het in 2009 geleidt heeft tot het verwezenlijken van onze droom. Onze eigen plek; MeMo. Ik hoop u eens bij ons te mogen ontmoeten.

 

cindy5Welkom op onze website. Mijn naam is Cindy Kroef – van Schijndel, samen met Emmy trotse eigenaresse van MeMo. In februari 2009 sprongen wij samen in het diepe. Een hele gave blij makende sprong. MeMo is ontstaan nadat wij een aantal keren samen op reis zijn gegaan waarbij we bleven dromen. Dromen over een eigen onderneming.  MeMo Mensen & Mogelijkheden, een hele mooie naam. Deze geeft precies weer wat ons doel bij MeMo is. Daar ben ik ontzettend trots op!  Ik ben getrouwd met Arthur Kroef en samen hebben we drie heerlijke meiden Maud, Britt & Roos. Na mijn MDGO-vp (verpleging) in 1999 ben ik gaan werken binnen de zorgsector. Al snel kwam ik erachter dat ik graag meer kennis wilde opdoen maar dat ik het werken niet wilde missen. In deeltijd heb ik mijn diploma behaald van Social work – SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) Het leren lag me goed en ik kreeg de kans om verkort een management opleiding in de zorg te gaan volgen. Een hele mooie kans die ik niet wilde laten liggen. Veel ‘geleerd’ maar toegegeven; het echte werken met mensen, daar heb ik het allermeest van geleerd en daar leer en geniet ik nog elke dag van!


Mijn naam is Anke van den Elzen en woonachtig in Gemert. Sinds 2010 ben ik actief betrokken bij MeMo. Het begon met een stagejaar vanuit de opleiding Maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen, waardoor ik sinds 2011 werkzaam ben bij de zorgkwekerij. Na de opleiding Maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen zag ik de kans om mezelf nog verder te professionaliseren. Daarom heb ik gekozen om de opleiding Pedagogiek aan Fontys Hogeschool in Eindhoven te gaan volgen. Hiervoor heb ik in juni 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Bij MeMo bied ik veelal ambulante ondersteuning en steek ik mijn handen uit de mouwen op de dagbesteding in Boekel. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn vrienden en familie. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en een warme sfeer te creëren aan iedereen om mij heen. Het werk bij MeMo doe ik met veel enthousiasme en plezier. Het is bijzonder en afwisselend door de verschillende doelgroepen die bij elkaar komen. Iedereen staat voor elkaar klaar, op welke manier dan ook. MeMo is een fijne plek om te zijn wie je bent!


 


voor Memo

Mijn naam is Petra van Mil en ik woon samen met mijn vriend en onze 2 kinderen in Gemert. Tijdens mijn opleiding Agogisch Werk heb ik stage gelopen bij moeilijk opvoedbare jongeren en binnen de psychiatrie bij matig begaafde psychiatrische patiënten. Na het behalen van mijn diploma heb ik veel werkervaring op mogen doen binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik heb gewerkt bij autistische jongeren, mensen met een matige verstandelijke beperking maar ook heb ik gewerkt in een woonvorm waar meer zorg nodig is. Ik ben er 2 jaar tussenuit geweest om meer ervaring op te doen in de zorg en heb ik gewerkt op een psychogeriatrische afdeling, verpleegafdeling en een revalidatie afdeling. Vanaf 1 december 2014 ben ik, voor 22 uur per week, werkzaam bij Memo. Net als de visie van Memo kijk ik ook graag naar mogelijkheden. Mijn andere kwaliteiten zijn creatief denken en rust bewaken. Ik geniet ervan om bij mensen een lach op het gezicht te zien, te genieten van de kleine dingen om ons heen. Verder ben ik graag thuis en vind ik het gezellig om met een bakje koffie bij te kletsen met vriendinnen.


IMG_4958 (2)

Hallo, Mijn naam is Maartje van den Brand en ik kom uit Zeeland. In juli 2017 mijn diploma voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener behaald. Ik heb deze opleiding gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze opleiding wordt er veel waarde gehecht aan het inzetten van creatieve hulpmiddelen in de hulpverlening om het beste uit de ander te halen. Denk o.a. aan sport en spel, muziek, drama en beeldend vormgeven. In het tweede leerjaar van deze opleiding  heb ik stage gelopen bij MeMo en sindsdien ben ik niet meer weg gegaan! MeMo is een plek vol gezelligheid waar veel verschillende mensen en mogelijkheden samenkomen. Iedereen wordt hier in zijn kracht gezet wat ik erg mooi vindt! Voordat ik SPH ging doen heb ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond, deze opleiding was geheel gericht op kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Ik vindt het leuk om creatief bezig te zijn en onderneem graag activiteiten met vrienden en familie.

Hoi, ik ben Emmy Jonkers en woonachtig in Zijtaart. In juni 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding Pedagogiek aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ik heb in het 3e jaar van deze opleiding stage gelopen bij MeMo en wist toen al dat ik hier voorlopig nog niet weg wilde.. Ik heb na mijn stage de kans gekregen om in te vallen tijdens de schoolvakanties en verzorgde een deel van de individuele begeleiding bij cliënten thuis. Sinds ik geslaagd ben, werk ik voor 24 uur per week bij Memo. Ik ben erg optimistisch en tijdens mijn werk geniet ik van de openheid, spontaniteit en gezelligheid bij Memo. Ik vind het elke dag weer een leuke uitdaging om op zoek te blijven gaan naar mogelijkheden en er op die manier voor iedereen een fijne en zinvolle dag van te maken. In mijn vrije tijd dans ik bij Dansgroep Return in Zijtaart en ben ik bestuurslid bij EHBO Zijtaart. Verder sport ik graag en geniet ik van alle lieve mensen om mij heen

 


Mijn naam is Peggy Manders-Graat en ik woon samen met mijn man en onze 2 kinderen in Venhorst. Sinds 1991 ben ik werkzaam bij ORO. Ik heb door de jaren heen met diverse doelgroepen gewerkt zoals een arbeidsmatige, creatieve, sfeer- en belevingsgerichte groep. In 2013 ben ik binnen ORO een tijd actief betrokken geweest bij het opstarten van een winkeltje binnen Ruijschenbergh te Gemert. Daar heb ik mijn netwerk ingezet, zodat een aantal cliënten dienstverlenende taken binnen Ruijschenbergh toebedeeld kregen. De laatste jaren begeleid ik een wasserijgroep. Hier werk ik nog steeds met veel enthousiasme. Ik leer nog elke dag en elke dag is anders, dit maakt het werk zo leuk en afwisselend. De positieve benaderingswijze van MEMO spreekt mij erg aan. Zij denken ook in mogelijkheden en zien kansen liggen en dit ligt in het verlengde van mijn werkwijze en ambities. Ook hangt er een hele prettige en gemoedelijke sfeer, ’t voelt als thuis komen! Als iedereen met een glimlach en een tevreden gevoel naar huis gaat, dan is mijn dag geslaagd!


Hoi, mijn naam is Bianca Verbakel, ik ben (nu) 43 jaar en woon samen met mijn partner Pascal en onze zoon Stef in Gemert. Ik ben per 1 augustus 2018 wederom in dienst bij MeMo. Ik ben voorheen, doordat ik de opleidingen verzorgende en activiteitenbegeleiding gevolgd en afgerond heb, werkzaam geweest binnen zowel de gehandicaptenzorg, bejaardenzorg als binnen de zorg met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Doordat deze doelgroepen juist gecombineerd zijn binnen MeMo, vind ik het een genot om hier dan ook te mogen werken en deel te mogen nemen aan het zorgen voor een leuke fijne dagbesteding op een veilige werkplek. Ik kijk dan ook graag naar de mens als individu. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen interesses en mogelijkheden, dus kijkend naar wat men kan en niet naar de  onmogelijkheden van een persoon. Wat ik al zeg; iedereen mag zijn wie ze zijn en iedereen is uniek! Naast het werk kan ik erg genieten van vrienden en familie om me heen. Samen kletsen en genieten van elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.Tevens kijk ik erg graag naar voetbal, vooral dat van mijn zoon (en van PSV) en naar andere sporten zoals darten. Ook heb ik sinds een jaar een hond, Shipie, en vind het erg fijn om met haar te wandelen en te genieten van de mooie natuur om ons heen.

 


Mijn naam is Esther Maas en ik woon samen met mijn vriend Rob en onze 2 kinderen Ize en Pieter in Gemert.
Ik ben sinds kort (september 2018) 25 uur per week werkzaam bij MeMo.
Bij het horen van de plannen voor Memo locatie Gemert werd ik super enthousiast en dit enthousiasme heeft me niet meer losgelaten!
Erg blij ben ik dan ook dat ik de uitdaging mee aan mag gaan een leuke en fijne werkplek te creëren binnen Memo locatie Gemert.
Kenmerkend voor mijn loopbaan is dat ik uitdagingen omarm en niet uit de weg ga. Daarnaast heb ik het welzijn van de cliënt hoog in het vaandel en heeft dat mijn prioriteit. Mijn eerste afgeronde opleiding was de verzorgende IG. Tijdens deze opleiding kwam ik in mijn stages tot de ontdekking dat mijn zorg hart meer lag bij het begeleiden van mensen en minder bij de echte verzorgende kant. Ik ben daarom verder gegaan en heb de opleiding SPW-niveau 4 verkort afgerond. Ruim 15 jaar heb ik ervaring in de gehandicaptenzorg gecombineerd met psychiatrische stoornissen, gedragsproblemen, hechtingsproblemen, NAH en de laatste jaren ook binnen de verslavingsproblematiek. Ik zou mezelf omschrijven als open, rustig, duidelijk en gestructureerd. Privé geniet ik ervan om met mijn gezin samen te zijn en met de caravan een weekend weg of op vakantie te gaan. Mijn hobby’s zijn zwemmen, schminken en lekker bijkletsen met vrienden en familie. Ook ben ik vrijwilligster bij de zwemvereniging van mij en mijn dochter en zit ik in het bestuur van de buurtvereniging. Al ruim 10 jaar komt om de maand een jongen met autisme bij ons thuis. We koken en eten samen, spelen bordspellen en gaan af en toe naar de bios, zwemmen of een pretpark. Ik vind het fijn om lekker bezig te zijn.
Graag tot ziens bij Memo locatie Gemert!