Dagbesteding

MeMo biedt dagbesteding aan alle mensen met een ondersteuningsvraag. Grote of kleine mensen, brede of smalle mensen. Bij MeMo hebben we het doel om mensen van allerlei leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen samen te laten zijn. Dit kan met elkaar of naast elkaar. Belangrijk is dat je een activiteit doet die bij je past en die je leuk vind. Wij bieden professionele ondersteuning waar dat nodig is. We kijken naar de mogelijkheden met behoud van eigen regie en verantwoordelijkheid.

Bij MeMo kun je zowel binnen als buiten op een leuke, gezellige, plezierige manier van alle mogelijkheden genieten.

We starten door samen te kijken waar de individuele vragen oftewel doelen liggen. Dit zetten we om in een plan waarbij we ervoor zorgen dat ieder zich kan laten horen. We kijken ‘in de poppetjes van je ogen’ en nemen je serieus. Jaarlijks wordt een evaluatieverslag opgesteld.

Een kleine groep vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.

Voorbeelden van activiteiten binnen:
Schilderen (op porselein, hout, schildersdoeken, papier, glas), mozaïeken, bloemschikken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, kaarten, geboorteborden, papier-maché, houtbewerking op elk zijn eigen niveau (in onze eigen werkplaats), koken, bakken, spellen, krant, rusten, educatief, muziek, beweging, amusement spellen, wandelen in de aangrenzende groentekwekerij (bij slecht weer) inpakken van tomaten, ondersteunende taken bij de kwekerij. Genieten van en met anderen, samen kletsen, koffie drinken of misschien wil je er gewoon zijn. Dat mag ook. Niets moet, veel mag.

Voorbeelden van activiteiten buiten:
In de moestuin, in de dierenwei (kippen, konijnen), auto’s wassen, voetballen, genieten van het weer, bezig zijn met bloemen, recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, naar de bossen en dergelijke. Maar ook naar de aangrenzende groentekwekerij.

Aanmelding
Bent u op zoek naar een fijne plek om van dagbesteding te genieten? Dan is MeMo wellicht iets voor jou. MeMo heeft een overeenkomst met verschillende gemeentes (via Stichting samenwerkende zorgboeren zuid; SZZ) Je kunt bij MeMo terecht als je een beschikking hebt via de gemeente of vanuit een ander soort indicatie zoals ZIN (zorg in natura), vanuit een PGB indicatie (persoonsgebonden budget)  of een ZZP (zorg zwaarte pakket) Wij werken ook samen met andere organisaties zodat U de keuze hebt om zelf te kiezen voor een fijne dagbesteding plek.

Voor meer informatie of als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking en ‘klik’ gesprek.