Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Dagbesteding

 

 

 

 

 

MeMo biedt dagbesteding aan alle volwassen mensen met een ondersteuningsvraag. Grote of kleine mensen, brede of smalle mensen. Bij MeMo hebben we het doel om mensen van allerlei leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen samen te laten zijn. Dit kan met elkaar of naast elkaar. Belangrijk is dat je een activiteit doet die bij je past en die je leuk vind. Wij bieden professionele ondersteuning waar dat nodig is. We kijken naar de mogelijkheden met behoud van eigen regie en verantwoordelijkheid. Bij MeMo komen alle doelgroepen.

Bij MeMo hebben we verschillende vormen van kleinschalige dagbesteding namelijk:

  • een zorgboerderij MeMo, met een agrarische beleving, in Boekel
  • een dagbesteding MeMo in Gemert
  • een serviceteam MeMo in Boekel (voor meer informatie klik hier)
  • een serviceteam meMo in Gemert.

Binnen alle vormen van onze kleinschalige dagbesteding werken we met vaste begeleiders, vrijwilligers en stagiaires.

We starten altijd met een kennismaking oftewel klik gesprek. Vervolgens mag je geheel vrijblijvend een dag of dagdeel mee komen proefdraaien. En als je besluit dat je graag bij ons wilt starten kijken we samen waar de individuele vragen oftewel doelen liggen. Dit zetten we, binnen 6 weken, om in een plan waarbij we ervoor zorgen dat ieder zich kan laten horen. We kijken ‘in de poppetjes van je ogen’ en nemen je serieus. Jaarlijks, of zo nodig 2 maal per jaar, wordt een evaluatieverslag opgesteld en wordt het plan aangepast.

Zorgboerderij MeMo, met een agrarische beleving, in Boekel.

Hier kun je zowel binnen als buiten op een leuke, gezellige, plezierige manier van alle mogelijkheden genieten.

Binnen onze locatie hebben we meerdere ruimten. We hebben onder andere een atelier, een timmer werkplaats, een rust/slaap kamer, een klein kantoortje, een keuken en ‘huiskamer’, een aangepast toilet, een ‘paarse’ ruimte, een binnentuin, een (be)leeftuin, kleine diertjes.

Door de verschillende ruimten kunnen we dagbesteding in kleine groepjes aanbieden.

Vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.

Hoe ziet een dagprogramma er binnen de zorgboerderij uit?

Afhankelijk van het vervoer komt iedereen tussen 9 en 9.30 uur binnen druppelen. We drinken gezamenlijk een kopje koffie/thee (of iets anders) kletsen we en spreken de dag samen door.

om 9.30 uur starten we met het programma en iedereen gaat zelfstandig of in een groepje bezig met een activiteit.

Om 10.30 uur houden we pauze waarna we verder gaan met de activiteit of met een andere activiteit starten.

Tussen 12.30 uur en 13.00 uur houden we lunchpauze.

Na de lunchpauze gaan we weer uiteen met een activiteit.

Om 14.30 uur pauzeren we, schrijven we indien nodig schriftjes en rapporteren we en gaan we voor de laatste keer deze dag bezig met een activiteit.

Om 16.00 uur is de dag afgelopen en gaat iedereen naar huis.

Het vervoer is per persoon wisselend, indien wenselijk, regelt MeMo het vervoer.

Voorbeelden van activiteiten binnen:
Meedoen aan MeMo sportief groepje, Schilderen (op porselein, hout, schildersdoeken, papier, glas), mozaïeken, bloemschikken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, kaarten, geboorteborden, papier-maché, houtbewerking op elk zijn eigen niveau (in onze eigen werkplaats), koken, bakken, spellen, krant, rusten, educatief, muziek, beweging, amusement spellen, wandelen in de aangrenzende groentekwekerij (bij slecht weer), ondersteunende taken bij de kwekerij. Genieten van en met anderen, samen kletsen, koffie drinken of misschien wil je er gewoon zijn. Dat mag ook. Niets moet, veel mag.

Voorbeelden van activiteiten buiten:
Wandelen, fietsen met onze eigen duo-fiets, in de kleine moestuin werken, met de dieren werken (kippen, konijnen, loopeenden), auto’s wassen, voetballen, genieten van het weer, bezig zijn met bloemen, recreatieve activiteiten zoals wandelen, duo-fietsen, naar de bossen en dergelijke.

 

Dagbesteding MeMo in Gemert (Boekelseweg 15 in Gemert).

Binnen onze startende dagbesteding in Gemert zit onze was-, strijk- en vouwservice. In een gezellige kleinschalige sfeer behandelen wij uw was met passie en aandacht. We hebben een geheel eigentijds systeem waarbij het niet nodig is dat u uw was voorziet van namen of nummers.

Wekelijks mogen wij de de tenues van het 1e en 2e team van Boekelsport. wassen en vouwen.

Deze dagbesteding is gestart per 1 september 2018. Wij wassen, strijken en vouwen graag de was van de gewone burger. Bijvoorbeeld voor uw alleenstaande, ouder wordende vader/moeder of anderen.

In de tijd dat de wasmachine draait vermaken wij ons met het inpakken van diverse producten zoals bijvoorbeeld koffiebonen, snoepjes, schroefjes, kooimoertjes en verpakken bijvoorbeeld een kerstpakket etc.

Binnen onze dagbesteding in Gemert bieden we afwisseling en gezelligheid in een fijne gemoedelijke sfeer.

Kunt u de was niet zelf komen brengen? Dan halen wij hem gewoon bij u thuis op!

 

 

 

 

 

 

Aanmelding

Bent u op zoek naar een dagbesteding? Dan is MeMo wellicht iets voor jou. MeMo heeft een overeenkomst met verschillende gemeentes (via Stichting samenwerkende zorgboeren zuid; SZZ) Je kunt bij MeMo terecht als je een beschikking hebt via de gemeente. of vanuit een ander soort indicatie zoals ZIN (zorg in natura), vanuit een PGB indicatie (persoonsgebonden budget) WLZ (wet langdurige zorg) of een ZZP (zorg zwaarte pakket) Wij werken ook samen met andere organisaties en scholen.

Voor meer informatie of als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking en ‘klik’ gesprek.

Telefoonnummer 0492-326546 of via info@mensenenmogelijkheden.nl of klikt u op het contact formulier op onze website.