Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Het MeMo Service-klus team

 

 

 

 

 

MeMo service team in Boekel en Gemert.

Het MeMo service team bestaat uit een team van cliënten/vaste begeleider/vaste stagiaire. Het is een klein sfeervol groepje en dit team gaat in de MeMo auto op pad om service gerichte niet heel verantwoordelijke klussen te verrichten. Op dit moment bieden wij deze dagbesteding aan op meerdere dagen in de week in zowel Boekel als in Gemert.

Aan welke service klusjes kun je dan denken?

Wij gaan bijvoorbeeld naar de basisscholen, daar vegen we de zandbak aan, houden de leraren kamer netjes, ruimen de vaatwasser in en uit, vegen na schooltijd de kleutergroepen, sjouwen indien nodig tafels naar de juiste plek, verzorgen het fruit, verzamelen het oud papier, vullen papier bij, maken speelgoed schoon (spelen er indien nodig ook even mee 😉 ) etc. etc.

We gaan in Boekel ook naar de aangrenzende kwekerij, daar vullen we de suiker/melk bij, verwisselen de vuilniszakken, vegen de stoep, verrichten makkelijke schoonmaakwerkzaamheden etc. etc.

We hebben een leuke samenwerking met natuurpark de Perekker, daar vegen we paden, snoeien samen met een vrijwilliger, maken bankjes schoon en soms maken we ook gewoon een heerlijke wandeling.

Sommigen vinden het ook erg leuk om samen naar de kringloop te gaan in Boekel, daar helpen we met sorteren, speelgoed uitzoeken, alles op de juiste plek zetten en zo zijn er nog meer leuke afwisselende klusjes.

In Gemert helpen we bij VVG (voetbal vereniging Gemert) we maken de reclameborden schoon, vullen producten bij en samen met een vrijwilliger vullen we een mooi dagdeel.

Naast bovenstaande gaan we eens in de zoveel weken helpen bij een koeienboer in Boekel, daar geven we de kalfjes eten, wassen de tractor, geven de koeien hooi en stro, zorgen voor schone paden en natuurlijk tappen we loei goeie moppen met de boer en boerin!

Vanaf september 2019 gaan we in het nieuwe kindpark in Boekel ook een service-klus team opstarten. In dit kindpark worden meerdere basisscholen worden gevestigd. Voor deze kleinschalige vorm van dagbesteding op deze locatie zijn wij op zoek naar (nieuwe) cliënten per 1 september 2019. We verwachten dat hier veel animo voor zal zijn, heb je interesse meld je dan snel aan. Vol = vol.

 

De service gerichte klusjes doen we geheel vrijblijvend in ruil voor een kopje thee/koffie en op voorwaarde dat we een plekje mogen innemen op de locatie om even samen te pauzeren. Dat mag ook in de aula of kantine zijn bijvoorbeeld. Het liefst zijn wij zoveel als mogelijk zichtbaar voor zowel de leraren, kinderen, medewerkers en anderen.

Hoe ziet een dagprogramma van het MeMo service team eruit?

We starten de ochtend om 9 uur in de service-team ruimte. Daar bespreken we onder het genot van een kopje thee/koffie (of iets anders) de dag samen door. Wie gaat wat doen, wanneer en waar we naar toe gaan. Het kan zijn dat we tussen de middag terug komen om gezamenlijk te lunchen. Het liefst echter lunchen we op locatie. Op locatie doen we de geplande service-klusjes. Meestal gaan we 1 dagdeel naar een locatie en wisselen we voor het andere dagdeel naar een andere locatie. Om 15.30 uur sluiten we de dag samen af, schrijven eventueel in schrifjes, maken rapportages en iedereen gaat om 16 uur naar huis. Het vervoer is voor iedereen wisselend geregeld. MeMo kan, indien gewenst, ook het vervoer regelen.

Wat is het doel van het service-team?

We willen onze cliënten een hele leuke, fijne, kleinschalige, afwisselende dagbesteding bieden. We willen hiervoor graag in contact komen met bijvoorbeeld kinderen zodat ook de sociale integratie en interactie vergroot wordt.

 

Aanmelding
Bent u op zoek naar een dagbesteding? Dan is MeMo wellicht iets voor jou. MeMo heeft een overeenkomst met verschillende gemeentes (via Stichting samenwerkende zorgboeren zuid; SZZ) Je kunt bij MeMo terecht als je een beschikking hebt via de gemeente. of vanuit een ander soort indicatie zoals ZIN (zorg in natura), vanuit een PGB indicatie (persoonsgebonden budget) WLZ (wet langdurige zorg) of een ZZP (zorg zwaarte pakket) Wij werken ook samen met andere organisaties en scholen.

Voor meer informatie of als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking en ‘klik’ gesprek.

Telefoonnummer 0492-326546 of via info@mensenenmogelijkheden.nl of klikt u op het contact formulier op onze website.