Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Individuele begeleiding

Binnen de thuissituatie kunnen verschillende ondersteuningsvragen en doelen ontstaan.

Mensen kunnen door hun gedrag of beperking voor problemen of een zware belasting zorgen waardoor spanningen ontstaan. Op het moment dat er spanningen ontstaan ga je anders op elkaar reageren. Hierdoor kan het voorkomen dat je elkaar niet meer zo goed aanvoelt. Door ambulante ondersteuning (individuele begeleiding) kunnen we de spanningen die ontstaan zijn onderzoeken en nieuwe mogelijkheden toepassen met als doel een betere samenwerking.

MeMo vindt het belangrijk om met jou en eventuele gezinsleden te gaan samenwerken en je daarbij een professionele, betrokken,  ondersteuning te bieden die bij je past en aansluit bij je mogelijkheden, wensen en behoeften. Dit kan binnen de thuissituatie, op locatie bij MeMo of op een andere plek. Het belangrijkste is dat we samen een relatie aan gaan die gebaseerd wordt op wederzijds vertrouwen, transparantie, veiligheid en eerlijkheid.

De hulp die geboden wordt kan variëren van structuur aanbrengen in de dag, leren van vaardigheden, zelfvertrouwen vergroten, contacten leren onderhouden, netwerk uitbreiden/onderhouden of het zoeken naar (vrijwilligers) werk. Ook kunnen we uitdagingen in het gedrag bekijken en samen zoeken naar mogelijkheden.

We starten door samen te kijken waar je vragen oftewel doelen liggen. Dit zetten we om in een plan en vervolgens gaan we samen aan de slag. Een kleine groep vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit. De begeleiders ondersteunen elkaar en regelmatig wordt het ondersteuningsplan tussentijds afgestemd om te bespreken of alles naar wens verloopt en of de gestelde doelen kunnen worden behaald. Jaarlijks wordt een evaluatieverslag opgesteld.

Aanmelding
Bent u op zoek naar ondersteuning? Dan is MeMo wellicht iets voor jou. MeMo heeft een overeenkomst met verschillende gemeentes (via Stichting samenwerkende zorgboeren zuid; SZZ) Je kunt bij MeMo terecht als je een beschikking hebt via de gemeente of vanuit een ander soort indicatie zoals ZIN (zorg in natura), vanuit een PGB indicatie (persoonsgebonden budget)  WLZ (wet langdurige zorg) of een ZZP (zorg zwaarte pakket) Wij werken ook samen met andere organisaties zodat U de keuze hebt om zelf te kiezen voor goede (individuele) begeleiding.

Voor meer informatie of als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking en ‘klik’ gesprek.