Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Zorgboerderij MeMo Boekel

 

Op deze locatie aan Neerbroek, in het buitengebied van Boekel, kun je zowel binnenshuis als buiten diverse activiteiten doen. We hebben binnenshuis verschillende ruimten: een atelier, een timmerwerkplaats, een rustkamer, een huiskamer met keuken en een opslagruimte.

Rondom het gebouw kun je gebruik maken van de binnentuin, de moestuin en een beleeftuin met kleine hobbydieren. In de omgeving kunnen we volop wandelen en fietsen. We hebben een duo-fiets.

Door al deze verschillende ruimten kunnen we dagbesteding in kleine groepjes aanbieden. Vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.

Hoe ziet een dagprogramma er binnen de zorgboerderij uit?

09.00 – 09.30 uur

Afhankelijk van het vervoer komt iedereen tussen 9 en 9.30 uur binnendruppelen. We drinken gezamenlijk wat, we kletsen wat en spreken samen de dag door.

09.30 uur – 12.30 uur

Start van het programma. Iedereen gaat zelfstandig of in een groepje aan de slag met een activiteit, onder begeleiding van een vaste medewerker.

Om 10.30 uur nemen we samen pauze, waarna we verder gaan met de activiteit of met een andere activiteit starten.

12.30 uur – 13.00 uur

Lunchpauze. We lunchen samen in de huiskamer of buiten.

13.00 uur – 16.00 uur

Na de lunchpauze gaan we weer uiteen voor een activiteit.

Om 14.30 uur pauzeren we weer even, schrijven we, indien nodig, in de schriftjes en gaan we voor de laatste keer deze dag bezig met een activiteit.

16.00 uur

Einde van de activiteiten. Iedereen gaat naar huis. Op eigen gelegenheid, met de taxi of met vervoer door vrijwilligers van MeMo.

Voorbeelden van activiteiten binnen
Meedoen aan het MeMo sportief groepje, bordspellen, kaarten, koken, bakken, muziek maken of luisteren, rusten, wandelen in de kwekerij, ondersteunende taken in de kwekerij, lezen, rusten, samen kletsen, samen koffie drinken, of alleen aanwezig zijn en rondkijken. Niets moet, veel kan.

Ook op creatief gebied is er van alles te doen: schilderen (op porselein, hout, schildersdoek, papier, glas), mozaïeken, bloemschikken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, geboorteborden maken, houtbewerking, papier-maché enzovoort.

Voorbeelden van activiteiten buiten
In de moestuin werken, de dieren verzorgen of knuffelen (kippen, konijnen, loopeenden), auto’s wassen, voetballen, bezig zijn met bloemen, wandelen, fietsen (o.a. met onze duo-fiets), naar de bossen, genieten van het weer, enzovoort.

Kortom: gezellig en ongedwongen bezig zijn met elkaar.