Dagbesteding Memo

Mensen en Mogelijkheden

Wie is Memo?

Emmy van den Broek - Tielemans en
Cindy Kroef – van Schijndel

Memo

Voor alle mensen met een ondersteuningsvraag

Service-klusteam MeMo

 

Het MeMo service-klusteam bestaat uit een team van cliënten met een vaste begeleider en/of een vaste stagiaire. Het is een klein gezellig groepje en dit team gaat in de MeMo-auto op pad om servicegerichte, niet heel verantwoordelijke, klussen te verrichten. Op dit moment bieden wij deze dagbesteding aan op meerdere dagen in de week in zowel Boekel als in Gemert.

Wat is het doel van het service-klusteam?

We willen onze cliënten een leuke, fijne, kleinschalige, afwisselende dagbesteding bieden. We vinden het belangrijk dat onze cliënten contact hebben met de schoolkinderen, medewerkers en vrijwilligers van de bedrijven en verenigingen, zodat de sociale integratie en interactie vergroot wordt.

Voor al die klussen vragen we geen geld, we doen het in ruil voor een kopje thee/koffie en op voorwaarde dat we een plekje mogen innemen op de locatie om even samen te pauzeren. Dat mag ook in de aula of kantine zijn bijvoorbeeld. Het liefst zijn wij zoveel mogelijk zichtbaar voor leraren, kinderen, medewerkers en anderen.

Aan welke klussen kun je zoal denken?

Wij gaan bijvoorbeeld naar de basisscholen, daar vegen we de zandbak aan, houden de lerarenkamer netjes, ruimen de vaatwasser in en uit, vegen na schooltijd de kleuterlokalen, brengen tafels naar de juiste plek, verzorgen het fruit, verzamelen het oud papier, vullen papier bij, maken het speelgoed schoon (spelen er soms ook even mee 😊) etc. etc.

In Boekel gaan we ook naar de aangrenzende kwekerij. Daar vullen we de suiker/melk bij, verwisselen de vuilniszakken, vegen de stoep, verrichten kleine schoonmaakwerkzaamheden etc etc.

We hebben een leuke samenwerking met natuurpark de Perekker, daar vegen we paden, doen snoeiwerk samen met een vrijwilliger, maken bankjes schoon en soms maken we ook gewoon een heerlijke wandeling.

Sommigen vinden het ook erg leuk om samen naar de kringloop te gaan in Boekel, daar helpen we met sorteren, speelgoed uitzoeken, alles op de juiste plek zetten en zo zijn er nog veel meer leuke afwisselende klusjes.

Regelmatig gaan we helpen bij een koeienboer in Boekel. Daar geven we de kalfjes eten, wassen de tractor, geven de koeien hooi en stro, zorgen voor schone paden en natuurlijk tappen we loei goeie moppen met de boer en boerin!

 In Gemert helpen we voetbalclub VVG. We maken de reclameborden schoon, vullen producten bij en samen met een vrijwilliger verrichten we allerlei klussen.

Bij Kindcentrum de Samenstroom en Berglaren doen we klusjes zoals groenvoorziening bijhouden, stoep vegen, zandbak aanvegen, papier versnipperen, lokalen vegen, de lerarenkamer bijhouden, vaatwasser in en uit laden, boekenkast sorteren etc.

Vanaf september 2019 zullen we in het nieuwe KindPark in Boekel ook een service-klusteam opstarten. In dit multifunctionele gebouw komen verschillende gebruikers, zoals basisscholen, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, bibliotheek en GGD.

We verwachten dat hier veel animo voor zal zijn (vol = vol) ! Heb je interesse, meld je dan nu alvast aan!

klik hier om het contact formulier direct in te vullen.

 

Hoe ziet een dagprogramma van het service-klusteam eruit?

09.00 uur

We starten de dag in de ruimte van het serviceteam. We drinken gezamenlijk een kopje koffie of thee (of iets anders) en spreken samen de dag door. We bespreken wie, wat, waar en wanneer. En vertrekken dan met de MeMo-auto naar de locatie.

12.30 uur – 13.00 uur

Lunchpauze. Als dat mogelijk is, lunchen we op locatie.

13.00 uur – 15.30 uur

Na de lunchpauze gaan we naar een andere locatie.

15.30 uur

We sluiten samen de dag af. We schrijven, indien nodig, in de schriftjes.

16.00 uur

Einde van de activiteiten. Iedereen gaat naar huis. Op eigen gelegenheid, met de taxi of met vervoer door vrijwilligers van MeMo.